lørdag 9. juni 2012

Ny versjon av jordplan touch

Vi har en egen nettleserapplikasjon for http://jordplan.no. Den starter du på din mobiltelefon eller nettbrett ved å skrive http://jordplan.no/touch i nettleseren.  Det går like bra på Apple IOS 3G/4G telefoner, iPad eller Android telefoner eller nettbrett.

jordplan.no/touch på iPhone
I den nye versjonen har vi lagt til mange nye datasett, nå har du høykvalitets orotfoto tilgjengelig i tillegg til kart med eiendomsgrenser. Som før har vi geostatistikk, jordprøvepunkter og skifter. Komplett liste over kartlag på mobilklienten er nå :
* Statkart (eiendomskart)
* Flybilder (ortofoto)
* Skifter
* Jordprøver
* Teksturgrupper (jordsmonnskart, Skog og Landskap)
*Jordkvalitet (Skog og Landskap)
* Verneklasser (Direktoratet for Naturforvaltning)

Skriv inn det samme brukernavnet og passordet som du bruker på http://jordplan.no når du får frem innloggingsbildet på touch klienten. Når du trykker på feltene kommer tastaturet frem. Husk at Brukernavn gjør ikke forskjell på små og store bokstaver (ikke casesensitiv), men passordet må skrives nøyaktig slik det er med stor og små bokstaver.

For å logge deg inn må du trykke på Logg inn knappen. Det holder ikke å kun trykke på ferdig på tastaturet.

Hvis du starter Safari nettleseren på en iPhone så har du en ekstra statuslinje nedenfor jordplan/touch applikasjonen, som stjeler unødvendig mye plass. For å fjerne denne linjen kan du lagre jordplan/touch som et ikon på Hjem skjermen. Klikk på Ut pilen midt på den nederste statuslinjen.

Velg Legg til på Hjem skjerm

Fyll ut en fornuftig tekst til ikonet f. eks Jordplan eller Jordplan touch

Neste gang du starter jordplan.no/touch fra ikonet på skjermen disponeres hele skjermen av jordplan.no/touch applikasjonen, slik som vist på det første bildet.

Får å aktivere GPS trykker du inn GPS knappen, og det kommer en markør i kartet som viser hvor GPS'en mener du er. Du kan få et spørsmål om du vil dele din posisjon med jordplan.no/touch, og du må svare ja for å få posisjonen. Deaktivering av GPS skjer ved å trykke inn GPS knappen en gang til

Trenger du en større skjern så bruk en tablet. Det siste bildet viser en Samsung 10.1 Android tablet som vi har beskyttet med en Gumdrop beskyttelse. Den beskytter bra mot støt, men tabletenes svakeste punkt er den store glassplaten som ikke må bendes for hardt. Fastmontering av tableten er derfor en god ide.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar