torsdag 24. november 2011

Bonde med iPad ?

I Jordplan  er det samlet mye kompetanse om landbruk og  datateknologi. Med bakgrunn i utvikling av systemer til forvaltning av telenett, strømnett og rørnett, utvikler vi nå et nytt system for landbruk. Jorda er bondens primære produksmiddel. Ny teknologi gjør det mulig å lage bedre løsninger for hvordan dette produksjonsmidlet både kan bevares og utnyttes bedre.

Jordanalyser, vekstskifte og næringstilførsel er noen av innsatsfaktorene vi beskriver i Jordplan. Et system som beskriver jorder må ha et godt kart.  Norge og andre EU land får stadig bedre offentlig tilgjengelige data som vi bruker i webløsningene. Jorda er i motsetning til andre produksjonsmidler, som fjøs eller grisehus,  spredd utover et større område. Med større driftsenheter og innleid arbeidskraft på gårdene er det viktig å ha riktig informasjon tilgjengelig på riktig sted og til riktig tid, skal oppgavene løses optimalt.

jordplan på iPad
Har du iPad eller en Android basert tablet, eller en smarttelefon med IOS eller Android som operativsystem kan du nå få være med på utviklingen av en mobilløsning for Jordplan. Send en epost til kontakt@jordplan.no så får du beskjed om hva du kan gjøre.

Foreløpig kan du se på kartet over din eiendom og skiftene med posisjonen til gyldige jordanalyser. For å legge inn dine egne data oppretter du en bruker på http://jordplan.no Dette gjør du på en vanlig datamaskin med Firefox, Internet Explorer, Chrome, Safari eller Opera som nettleser.

Tar du jordprøvene selv kan du planlegge hvor du skal ta prøver inne på kontoret, og deretter bruke GPS på tablet eller telefon når du skal finne frem til riktige steder på jordet.

På samme måte som http://jordplan.no skal gå på flest mulig datamaskiner enten det er pc eller mac, er målet at vi også skal gå på flest mulig tablets og telefoner også. Teknologien utvikles raskt, og få er perfekte til alt, men vi vil gjerne høre om dine erfaringer. Vi har testet på Samsung tablet 10.1, Samsung Galaxy II telefon, iPad og iPhone.

Hvis du er i tvil om det er på tide å prøve noe nytt kan du tenke på om det ikke hadde vært enkelt med en løsning som :
  • ikke krever noen installasjon på din maskin
  • applikasjonen og grunndata som kart blir oppdatert uten at du må gjøre noe
  • dine data blir sikkerhetskopiert av oss slik at du kan bytte datamaskin uten å miste noe
  • du kan konsentrere arbeidet på dine data
  • vil du ha hjelp av en rådgiver kan hun logge seg inn å arbeide videre med det du har gjort
  • og resultatet av andres arbeid er tilgjengelig for deg med det samme
En presentasjon av jordplan finner på Slideshare

For å teste og bruke løsningen må du være registrert som næringsdrivende i skog eller landbruk, på grunn av rettighetene til kartdata som brukes i løsningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar