torsdag 1. mars 2012

Hvor god er internet forbindelsen din ?

Jordplan gir deg adgang til dine data over internet. jordplan.no laster ned data både fra Jordplans servere,  Statens Kartverk og Skog og Landskap. På server siden er det bra kapasitet hos alle, og alle brukere som har ADSL linjer eller bedre,  bør ha en akseptabel responstid så lenge teleoperatøren leverer en linje uten feil, og det lokale nettet ditt er satt opp riktig.

Hvis du synes responstiden er lang kan du sjekke kvaliteten på forbindelsen mellom din pc og internet fra nettleseren din. Det som har størst betydning for opplevd hastighet er nedlastings hastighet, men hvis hastigheten er lavere enn du forventer kan du selv gjøre noen undersøkelser.


Test av internet forbindelsen
Klikk  på bildene for større bilder
Du kan forsøke pingtest.net Start testen ved å trykke på den grønne BEGIN TEST knappen. På bildet har vi merket av hvor resultatene kommer Hvis resultatet på linjen er A får du den ytelsen du skal på linjen din. Packet loss på mer enn 0% tyder på at du har noen problemer som bør løses. Hvis du har trådløst nettverk lokalt prøv å koble deg til internet med kabel, og kjør testen på nytt. Trådløse nett kan redusere hastigheten betydelig hvis den trådløse routeren står et stykke unna din datamaskin.
Speedtest resultater ADSL 2 Mb/s
Hvis du vil teste hastigheten på linjen kan du prøve speedtest.net Hvis du har 0 % pakketap i foregående test, og du har en hastighet på 1 - 1,5 Mb/s bør jordplan.no fungere bra hos deg.

Er du fortsatt ikke fornøyd med hastigheten må du fortelle oss hvilke data som tar for lang tid.

Jordplan data
Fra Jordplans servere kommer jordanalyser, skifter og geostatistikk som vises i kartvinduet.Vanligvis kommer Jordplan dataene før kart bakgrunnen. Er det noen kjente feil vil du se en melding før du logger deg på jordplan.no

Statens Kartverk
Fra Statens kartverk kommer de dataene som du finner under Statkart i menyen til venstre for kartvinduet, og det er Topologisk som er standard rasterkart bakgrunn, et grovere Europa kart og Flybilder (ortofoto)
Du kan få en oversikt over driftsstatus på alle tjenesten hos kartverket på denne linken. Hvis en tjeneste er nede er den merket med et rødt trafikklys, og kartet vil se ut som et rosa lag i kartvinduet i jordplan.

Skog og Landskap
Skog og Landskaps kart må slåes på i menyen til venstre for kartvinduet under Skog og Landskap. De sender ut driftsmeldinger på epost, og du kan abonnere her.

NGU
Norges Geologiske undersøkelser (NGU) har i øyeblikket ingen driftsmeldingstjeneste, men ved feil på karttjenestene fra NGU så vil også de vises som rosa lag når du slår de på i menyen til venstre.

Jordplan legger også ut egne meldinger på http://jordplan.no hvis vi er kjent med noen driftsforstyrrelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar