tirsdag 27. mars 2012

Næringsinnholdet i husdyrgjødsel

Tradisjonell gjødselplanlegging er basert på normtall for både behov og tilførsler. Kunstgjødsel er et veldokumentert produkt både når det gjelder innhold og virkning på plantene, men de andre faktorene som inngår er det vanskeligere å anslå eksakt. Det er derfor viktig at gjødselplanen følges opp på den enkelte gård slik at planverktøyet kanblir riktig tilpasset din gård.

Denne erkjennelsen er grunnen til oppbyggingen av gjødselplanen i jordplan.no. Det skal være enkelt for brukeren å vurdere normbehov og du kan selv korrigere behovet ut fra situsajonen på det enkelte skifte.

Husdyrgjødselens næringsinnhold har igjen kommet i fokus etter at Bioforsk har foretatt en del nye analyser av husdyrgjødsel i ulike deler av landet. Jeg har kommet over to kommentarer til disse analysene. Yara har skrevet om Mindre forfor i bondens gull og NLR Agder har skrevet om Næringsinnhold i husdyrgjødsel. Og Svenske Jorbruksvärket gir hvert år ut Riktlinjer för gödsling och kalkning. Du kan lese om heftet hos Jordbruksvärket.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar