søndag 14. desember 2014

Ny datamaskin eller mobil?

Ved siden av Chrome boksen ligge en iPhone4 for
referanse. På bildet er også strøm, tastatur, mus
og skjerm kablet. Med trådløs tilkobling for alt
unntatt strøm ser det enda bedre ut
Jordplan kan du bruke på det meste av moderne datautstyr. Når det nærmer seg jul og gebursdager kan du finne noen gode ideer til de som bruker Jordplan, i alle prisklasser.

Vår siste anskaffelse er en liten datamaskin som kalles Chrome Box. Google er en stor del av hverdagen til de fleste som bruker datamaskiner. Og de har ikke bare Google søkemotor og Google Chrome nettleser, men de har også Google Chrome operativsystem(OS).

Chrome OS leveres både til Chrome Box, og Chrome Book for de som vil ha en bærbar datamaskin. En maskin med Chrome OS er egnet for alle oppgaver hvor du bruker en nettleser, som avislesning, nettbank, Jordplan og alle andre web tjenester du bruker på nettet.

Vår Chrome Box kostet 1.695 kroner og ble anskaffet for å teste rimelig maskinvare for Jordplan. En Chrome er en datamaskin uten tastatur, mus og skjerm, men med USB porter, HDMI og  DisplayPort for skjermtilkobling. Men datamaskiner er jo mye bedre uten alle kablene, så jeg la derfor til bestillingen en Chromecast plugg til 299 kroner. Chromecast gjør det mulig å sende lyd og bilder fra en nettleser til en skjerm med HDMI inngang.

Her ser du ihvertfall Jordplan i Chrome nettleser som kjører på en Chrome Box med Chrome OS og bruker en 55 tommers Samsung skjerm med Chromecast plugget i HDMI porten.

Funksjonelt er alt på plass, men ønsker du litt mere kraft på prosessoren så finnes det flere alternativer med kraftigere prosessorer og mer hukommelse, enn vår Intel Celeron prosessor, 2GB hukommelse og 16 GB disk. Men mer enn godt nok for din neste Jordplan maskin som står på lageret eller verkstedet og har en stor skjerm på veggen. Boxen har også selvsagt både trådløst og kablet internet tilkobling og Bluetooth.

Skal du gi en Jordplan bruker en gave i den andre enden av prisskalaen kan du ta en titt på den telefonen jeg tok bildet av skjermen med, iPhone 6 Plus. Med en kabel for kobling til TV og en enkel beskyttelse koster 64 GB versjonen 8.350 kroner, og satte med det rekord som den dyreste telefonen jeg har kjøpt til nå.

Nettbrett er fine når de er montert fast i traktoren, men når vi går omkring å jobber er telefonen det beste å bruke for Jordplan appen. Telefoner får plass i skjortelommen, og de kan utstyres med beskyttelse som gjør at de overlever å være med ute. Med GPS og kamera er telefonen et svært nyttig verktøy for registreringer. Nå tar kan du bruke Jordplan appen til:

  • Kart som posisjonerer seg etter GPS eller manuellt
  • Registrere jordprøver
  • Ta bilder
  • Registrere arbeidsoperasjoner, vareforbruk, kjøretøy, maskiner og sjåfører

Da er det greit å vite du kan bruke et stort utvalg av telefoner med Jordplan appen. Jordplan lastes ned gratis fra App Store eller Google Play og du logger deg inn med samme brukernavn og passord som på web applikasjonen.


Til høyre en iPhone 4, i midten en Samsung 4 og til venstre iPhone 6 Plus. Og Jordplan appen går like bra på alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar